Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize; sürdürülebilir rekabet gücünün oluşturulması ve rekabet üstünlüğü sağlayan kaynakların arttırılması noktasında danışmanlık yapmayı öncelikli hedef belirledik.

İletişim Bilgileri

Orhangazi Ticaret Rehber

Orhangazi Ticaret Rehber

http://www.otsoticaret.net/                        

 

Bu konuda ilk adımı, satın alma yöneticilerini ziyaret ederek gerçekleştirdik. Kendilerinin taleplerini dinledik. İlk belirtilen hususun, ilçedeki işletmelere, elektronik ortamda ulaşılmak istenildiğinin, artık her şeyin dijital ortamda gerçekleştiğinin söylenmesi üzerine çalışmalarımızın ilk adımı olan www.otsoticaret.net isimli ticaret rehberini kurmak ve üyelerimize ücretsiz olarak web platformunu açmak oldu. Yaklaşık 3000 esnafı buraya kayıt ettik, kendilerine şifreler verdik ve kullanımlarına açtık.

Odamız Yönetim Kurulunun yapmış oldukları üye ziyaretleri sonucu İlçemizde genel olarak Sanayici İşletmeler ile KOBİ’ler arasında ticari ilişkilerde sorunlar olduğu ortaya çıkmıştır. Yapılan araştırmalar sonucu Sanayici firmaların tedarikçi olarak İlçe dışındaki firmaları tercih ettikleri gözlemlenmiştir. İlçedeki bu soruna çözüm bulmak için Yönetim Kurulu kararı ile 2015 yılı sonunda Odamız Proje Destek Ekibinin bir proje hazırlamasına karar verilmiştir.

BEBKA Teknik Destek programı kapsamında ‘’Orhangazi’deki Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Satış Kapasitelerini Arttırma Eğitimi’’  TR41/15/TD/0050 kodlu projemiz 18.09.2015 tarihinde kabul edilmiştir. Proje kabul edildikten sonra ilk olarak üyemiz olan KOBİ’lere 20+20 iki ayrı grupta toplamda 40 kişi olmak üzere Satış ve Pazarlama teknikleri eğitimi aldırmayı planladık ve eğitimin duyurusu için üyelerimize mail, sms ve basın haberi ile bilgilendirmede bulunduk.

Değişik zamanlarda tüm üyelerimize yönelik satın alma, kurumsallaşma, e ticaret, pazarlama, satış teknikleri gibi eğitimleri düzenledik. Bu süreçte komite toplantılarımızda ve diğer tüm toplantılarda, sanayi kuruluşlarımızın satın alma kurallarının, kurumsal yapılarının neler olduğu, tedarikçilerin günümüz satın alma kurallarına göre satış yapmaları gerektiğini ve işletmelerini buna göre revize etmelerinin çok önemli olduğunu kendilerine anlattık. Sonrasında eğitimlerini tamamlayan tedarikçilerimizin katılımıyla ikili iş görüşmesi mahiyetindeki satın alma toplantılarını gerçekleştirdik. Bu sayede, tedarikçilerimiz olan üyelerimizle sanayi kuruluşlarımızın satın alma yetkililerini bir araya getirerek ticari faaliyetler kurabilmelerini sağladık. Son adım olarak bu yapılan toplantıları değerlendirmek üzere sanayi kuruluşlarının satın alma yöneticileriyle bir araya gelindi.İkili satınalma görüşmeleri ve sonrasında gerçekleşen randevular neticesinde görüşmelere katılan firmalarımızdan 12 tanesi toplamda 20 ‘ye yakın ticari faaliyet gerçekleştirmiştir.