Hızlı büyüyen şirketlere, ‘küresel vitrin’ fırsatı

Hızlı büyüyen şirketlere, ‘küresel vitrin’ fırsatı

Türkiye 100’ yarışması, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerine küresel arenada görünürlüğü artırma ve uluslararası bağları güçlendirme imkânı sunacak.

‘Türkiye 100’ yarışması, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerine küresel arenada görünürlüğü artırma ve uluslararası bağları güçlendirme imkânı sunacak. Yarışmaya son başvuru 15 Ekim’de. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tüm girişimcilere çağrıda bulunarak, “Şirketiniz 2012-2015 döneminde hızlı büyüdüyse, yüzünüzü dünyaya dönmek, yeni pazarlara açılmak istiyorsanız; gelin Türkiye 100’e başvurun. Dünyanın yıldızları arasındaki yerinizi alın’ dedi. ​

Hızlı büyüyen şirketleri ‘Türkiye 100’ yarışmasına katılmaya çağıran Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Anadolu’nun her tarafında doğru fırsatları gören, inovasyon yapan ve istihdam sağlayan binlerce girişimci olduğunu vurgulayarak, Türkiye 100 yarışması ile bu girişimci şirketleri kamuoyunda tanınır hale getirdiklerini söyledi.

 Türkiye 100 yarışmasının bu yıl dördüncüsü gerçekleştiriliyor.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yarışmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Anadolu’nun her tarafında doğru fırsatları gören, inovasyon yapan ve istihdam sağlayan binlerce girişimci var.

Türkiye 100 yarışması ile bu girişimci şirketleri kamuoyunda tanınır hale getiriyoruz. Başarılı girişimcilerimizin sadece Türkiye’de değil dünyada da önünü açıyoruz.

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi, küresel piyasada görünürlüklerini artırma ve uluslararası bağlantılarını kuvvetlendirme imkânı bulacaklar” dedi.

 

Kimler başvurabilir?

Aşağıda sıralanan kriterleri sağlayan şirketlerin başvuruları kabul edilecektir.

- 31 Aralık 2011 ve öncesinde kurulan,

- 2012 yılında en az 300 bin TL satış gelirine sahip,

- 2015 yılında en az 1 milyon TL satış gelirine sahip,

- 2012-2015 döneminde satış gelirlerini en az yüzde 10 oranında arttıran şirketler,

Son başvuru tarihi 15 Ekim 2016

Ayrıca;

- Kamu ortaklığı ve/veya halka açık olan şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz
- Başvuracak şirketlerin merkezlerinin Türkiye’de bulunması gereklidir.

- Yurtdışı merkezli bir şirketin Türkiye şubesinin başvurusu kabul edilmez.

- Ortakları arasında Türkiye dışındaki ülkelerin vatandaşları olan şirketler de başvurabilir.

- Hisselerinin yüzde 51’inden fazlası halka açık başka bir şirkete ya da bir kamu şirketine ait olan şirketler başvuramaz.
- Kar amacı gütmeyen şirketler başvuramaz.

- Holdinglerin başvurusu kabul edilmez; bir holdingin çatısı altındaki şirketler başvurabilir.

- Franchise işletmeleri başvuramaz.

- Otomobil galeri, bankalar ve elektrik, gaz ve su sağlayıcıların başvuruları kabul edilmez.

 

Ödüller

Türkiye 100 listesine giren şirketler aşağıda sıralanan ödülleri almaya hak kazanacaklardır

(I) ABD Programı:

-       Türkiye 100 sıralamasında ilk 15’te yer alan şirketlerin temsilcilerinin ABD Programına katılmak için ulaşım, konaklama ve programlara giriş ücreti ile ilgili masraflarının tamamı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından karşılanacaktır.

-       Türkiye 100 sıralamasında ikinci 15’te (16’ncıdan, 30’uncuya) yer alan şirketlerin temsilcilerinin ABD Programı masraflarının yüzde 50’si Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından karşılanacaktır.

-       Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından verilecek ödül, her şirketten 1 kişinin katılımını kapsamaktadır.

Program hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız.

2012 yılında gerçekleştirilen ABD İş Gezisi Sonuç raporu için tıklayınız. 

(II) Mini MBA Programı:

İlk 100’e giren şirketlerin yönetim kademesindeki temsilcileri TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin uzaktan eğitim fırsatı ile mini MBA programına ücretsiz katılma hakkı kazanacaklardır. Bu program günümüzün rekabetçi, dinamik ve teknoloji yoğun iş ortamındaki yöneticilerin bireysel yetkinlik geliştirme ihtiyaçlarını karşılanabilmesine yönelik hazırlanmıştır.

Odak noktası deneyim ve iş yaşamı olan mini MBA programı, iş hayatında eksikliğinde büyük sorunlar yaşanabilen girişimcilik, pazarlama, finans, ticaret hukuku, insan kaynakları gibi konularda yöneticilerin bilgi birikimlerini arttırmayı hedeflemektedir.