Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası nın da içinde bulunduğu, Bursa da faaliyet gösteren ticaret odaları ve borsalarının başkanlarıyla gerçekleştirilen Ortak Akıl Toplantılarının 5. si İnegöl de gerçekleştirildi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde her ay bir ilçede gerçekleştirilen Ortak Akıl Toplantısına İnegöl

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde her ay bir ilçede gerçekleştirilen Ortak Akıl Toplantısına İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliği yaptı. OSB Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, , İnegöl Belediyesi Başkan V. Alper Taban, BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ ın yanı sıra ve Çevre Oda ve Borsa Başkanları katıldı. Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen, Meclis Başkanı Erol Hatırlı, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gürol Erol katıldı.

 

Bursa ve ilçelerindeki tüm ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsalarının başkan ve yöneticilerinin katıldığı İnegöl’deki Ortak Akıl Toplantısının açılış konuşmasını yapan İnegöl TSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl’ün ticari yaşamda elde ettiği başarının, birlik ve beraberlikten geçtiğini, ortak akıl ile yürütülen Mega projelerin kısa sürede yaşama geçirildiğini söyledi. Anıl, BTSO’ nun Bursa ve ilçeler için ortak akıl hareketinin öncülüğünü yapabileceğini belirterek, “Tüm sivil toplum örgütleri güç birliği yaparsa bundan Bursa ekonomisi, dolayısıyla Türkiye ekonomisinin kazançlı çıkar” dedi. Bursa’ nın coğrafi olarak çok şanslı bir kent olduğundan bahseden Anıl, bölgenin hem verimli topraklara sahip olduğunu hem de büyük sanayi kuruluşlarına ev sahipliğini yaptığını dile getirdi. Konuşmasının devamında, denizinin, dağının,  gölünün, tarihinin ticarete çok elverişli olduğu bir şehirdeki sivil toplum örgütlerinin liderleri olduklarını vurgulayan Anıl; görevlerinin bölgeye değer katmak, üretilen ürünleri ön plana çıkarmak olduğunu söyledi. Bunu yaparken birçok engelle, sorunla karşılaşabiliriz. Ama bunları aşmak için çok çalışmalıyız dedi.

 

Daha sonra toplantıda söz alan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, ortak akıl toplantılarına neden önem verdiklerini anlattı. “Bursa büyürse, Türkiye büyür düşüncesiyle hareket ettiklerini ifade eden Burkay, bir kenti ileri taşıyacak üç kritere ihtiyaç olduğundan söz etti. Kriterleri, kültür ve tarih, üretim potansiyeli ve yerel dinamikler olarak sıralayan Burkay, Bursa’da bu özelliklerin fazlasıyla olduğunu, ekonomik olarak istediği başarıyı yakalayabileceğine inandıklarını kaydetti. Burkay, bölgenin Türkiye’ nin en gelişmiş bölgelerinden birisi olduğundan bahsederek, bölgede ki sanayicilerin kalifiye personelin yüksek ücretlerinden, enerji maliyetlerinden yakındığını, fakat Bursa’ nın gelişmişlik seviyesine bakılarak yetişmiş ve kalifiye personelin yüksek ücretlerinin aşağıya çekilmesinin mümkün olmadığını, buna karşılık, Marmara Bölgesinin Türkiye ihracatının ve imalatının büyük bir kısmını, yine Türkiye’ nin %3 lük yüksek teknoloji ürünü üretiminin de yaklaşık %80 ini ürettiğini söyleyerek, sanayicilerimizin mutlaka inovasyona, ar-ge’ ye dayalı katma değeri yüksek ileri teknoloji ürünleri üreterek bu sorunların altından kalkması gerektiğini vurguladı.

 

Geç saatlere kadar süren toplantı dilek ve temennilerden sonra hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından son buldu.