Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası meslek grup toplantılarına devam ediyor. Cumartesi günü yapılan 12. Meslek
Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası meslek grup toplantılarına devam ediyor. Cumartesi günü yapılan 12. Meslek grubu (eğitim, sağlık, mühendislik hizmetleri) Orhangazinin mevcut yaşam kalitesini arttıracak önlemlerin tartışılarak ilgililere sunulması kararlaştırıldı.
Eğitim, elektrik, inşaat mühendisliği, mimarlık alanında faaliyet gösteren meslek grubu temsilcileri sorunlarını ve önerilerini Orhangazi TSO yönetimi ile paylaştı.
12. Meslek grubunda bulunan inşaat mühendislik hizmet sektöründeki oda üyeleri Orhangazi nin gelecekteki gelişimi nedeniyle bu durumun kendi sektörlerine de etki ettiğinin ve özellikle Orhangazi nin imarı hakkında birtakım çalışmalar yapılması için adımlar atılması gerektiğine değindiler.
12. Meslek Grup toplantısında Orhangazinin inşaat yapılacak alanların kalmadığı , düzgün bir kentsel bir gelişme için yeni imar sahalarının belirlenmesi gerektiği belirlendi. Bu bağlamda kentin ovaya yaygınlaşmasının değerli tarım arazileri , zeytinlik ve zemin sorunları nedeniyle uygun olmayacağı üzerinde duruldu. Orhangazinin iki eksende gelişmesinin uygun olacağı tartışıldı. Toplantıda söz alan komite üyeleri gelişme alanlarından biri şehrin kuzey alanındaki dağlık alan olabilir ancak bu alanda yol kanalizasyon ve elektrik şebekesi altyapısının yüksek maliyetli olabileceği ve bununda arsa üretme bedellerini arttıracağı ileri sürüldü . Gelişme alanlarından biri olan Süpürgelik bölgesinde ise zemin sağlamlığı araştırması yanında , ikinci sınıf tarım arazisi olma sorunlarının aşılması üzerinde duruldu. Ancak asıl sorunun Orhangazinin coğrafi bütünlüğünü gözetmeyen, Yalova il sınırının çok yakından geçmesi kentin kuzeyinde, kapsamlı bir imar planı yapılmasını engellemesi olarak değerlendirildi.
Danışma komitesinde Orhangazi ile Yalova arasında sınırın belirlenmesi için yasal işlemlerin belirlenmesi ve siyasi irade yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve diğer kanaat önderlerinin Orhangazide yaşanan sıkıntılar ve yapılabilmesi mümkün olan çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunulurken , üyelerin kendi sektörlerinde yaşandığı sıkıntılar konusunda da bilgiler alındı.
12. Meslek komite başkanı Ümit Soyer, Dershaneler konusunda geçtiğimiz günlerde yaşanan sektörel sıkıntıların etkilerinin devam ettiğini ve bu konuda sektörün daha fazla yara almadan ilgililerin gereken hassasiyeti göstermesini bekledikleri ifade etti. Ayrıca bu toplantıların üyelerin sektörlerinde yaşadığı sıkıntıları dile getirmesi ve bir takım önerilerde bulunulması açısından önemli olduğunu ifade etti.
Yönetim kurulu başkanı Ergün Efendioğlu , Bu toplantıda çıkan her bir fikrin bizler için çok önemli olduğunu ve bu toplantıdan çıkan yeni imar alanlarının açılımıyla ilgili hususun dikkate alınması gerektiğini ifade etmek istiyorum dedi.