KOSGEB Kobi Gelişim Destek Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştiriyoruz
KOSGEB Kobi Gelişim Destek Programı Açıklandı.
Bilgilendirme Toplantısı 23 Aralık Cuma günü Gerçekleştiriliyor.
KOSGEB’ in açıkladığı yeni destek programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı 23 Aralık Cuma günü saat 15:00 ‘de , odamız seminer salonunda gerçekleştirilecek.
KOSGEB, 2019 yılından bu yana imalatçı KOBİ’lere yönelik olarak çıktığı “İmalat Sanayinde Dijitalleşme” başlıklı çağrıların hem kapsamını genişletti hem de destek üst limitlerini arttırdı.
Yeni çağrıda, dijitalleşme başlığının yanına rekabetçilik ve verimlilik modülü de eklendi. Daha önce işletme başına 1 milyon lira olan üst limit, dijitalleşme için 2 milyona çıkartıldı.
Yeni ilave edilen rekabetçilik ve verimlilik başlığı için de destek üst limiti 1 buçuk milyon lira olarak belirlendi.
Çağrılar kapsamında sağlanan geri ödemesiz destekler personel giderlerini, geri ödemeli destekler ise makine, teçhizat ve hizmet alımı giderlerini kapsıyor.
Şartları sağlayan KOBİ’ler, 11 Ocak 2023’e kadar açık olan çağrılara başvurabilecek.
Odamızda Gerçekleştireceğimiz Bilgilendirme Toplantımıza Üyelerimizi Davet Ediyoruz.
Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı; “ Üyelerimizin açılan desteklerden faydalanması için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İlçemiz KOSGEB desteklerinden en fazla faydalanan ilçelerden biri. Yeni açılan her desteği de bir an önce üyelerimize anlatarak, desteklerden azami ölçüde faydalanmalarını arzu ediyoruz.
Konuyla ilgili Bursa KOSGEB müdürlüğümüz ile irtibata geçerek, odamızda üyelerimize yönelik bilgilendirme toplantısı yapmalarını istedik. Programla ilgili üyelerimiz hem bu yeni açılan destek hakkında hem de KOSGEB ‘in diğer destekleri hakkında bilgi alabilecekler.
23 Aralık 2022 Cuma günü saat 15:00 ‘de KOSGEB uzmanları tarafından gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantısına tüm üyelerimizi davet ediyoruz” dedi.
İmalat Sanayinde Dijitalleşme Desteği
KOBİ Gelişim Destek Programında, İmalat Sanayinde Dijitalleşme çağrısında, yerli dijital teknolojilerin geliştirilebilmesi amacıyla işletme başına 2 milyon liraya kadar destek verilecek.
Akıllı dijital teknolojileri yerli imkânlarla geliştiren veya bu teknolojileri üretim süreçlerine dâhil eden imalatçı KOBİ’lere yönelik olarak tasarlandı. Bu başlıkta imalat sanayinde; Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle İşlenmesi, Nesnelerin İnterneti, Endüstriyel Robot Teknolojileri ve Akıllı Sensör Teknolojileri alanlarında KOBİ’lerin projeleri değerlendirilecek.
Bunun yanı sıra, Yapay Zekâya Dayalı Siber Fiziksel Akıllı Fabrika Sistem ve Bileşenleri, Siber Güvenlik, Akıllı ve Esnek Otomasyon Sistemleri, Artırılmış Gerçeklik / Sanal Gerçeklik Teknolojileri alanlarındaki projelere de destek verilecek.
Teknoloji geliştiren KOBİ’ler, 900 bini geri ödemesiz, 1 milyon 100 bini geri ödemeli destekten toplam 2 milyon liraya kadar yararlanabilecek.
Bu teknolojileri üretim süreçlerine dâhil eden imalatçı KOBİ’ler de 400 bini geri ödemesiz, 1 milyon 600 bini geri ödemeli destekten toplam 2 milyon liraya kadar yararlanabilecek.
İmalatçı Kobiler Destekten Faydalanabilecek.
Çağrının diğer ayağında imalatçı KOBİ’lerin rekabetçiliklerinin ve verimliliklerinin arttırılması hedeflendi.
Bu çağrı kapsamında makine-teçhizat alımları desteklenecek. İmalatçı küçük ve orta ölçekli işletmelerin başvurabilecekleri çağrıda, personel, yazılım ve hizmet alımları giderleri de destek kapsamında olacak.
İşletmeler, toplam 1 buçuk milyon TL'ye kadar destekten faydalanabilecek.
KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve 2020 ve 2021 yılı KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, KOBİGEL çağrılarına başvurabilecek.
Üyelerimizin detaylı bilgi almaları için odada faaliyetlerini yürüten KOSGEB temsilciliği ile irtibata geçilebilirler.
Çağrı, 11 Ocak 2023 tarihinde kadar açık kalacak. Başvurular, Mart 2023’te sonuçlandırılacak.