Süt Ürünleri Tüketimi

Süt Ürünleri Tüketimi

Toplu tüketim yerlerinde, yemek ve kahvaltı menülerinde sütlü mamullere daha fazla yer verilmesi talep edilmektedir

Sayın Üyemiz;

İlgi: TOBB’nin 30.03.2016 tarihli ve 6601 sayılı yazısı.

“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan Birliğimize intikal eden 16.03.2016 tarihli ve 6002 sayılı yazıda; Bakanlığın gıda mevzuatları dahilinde süt ve mamullerinin üretilmekte olduğu, güvenle tüketime sunulduğu, yağ, protein, vitamin ve mineral bakımdan zengin besin kaynağı olan süt ve mamullerinin tüketiminin artırılmasının, toplumun sağlığının yanı sıra hayvancılığın gelişimine de katkı sağlayacağı belirtilerek, önümüzdeki günlerde süt üretiminin daha da artacağı gerçeğinden hareketle toplu tüketim yerlerinde, yemek ve kahvaltı menülerinde sütlü mamullere daha fazla yer verilmesi talep edilmektedir.”.

İlgili Üyelerimize önemle duyurulur.

Saygılarımızla.