Kocaeli Sanayi Odasından Odamıza Ziyaret

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) meclis üyesi ve Kocaeli Üniversitesi Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Decdeli, 9 Haziran Salı günü Odamıza bir ziyaret gerçekleştirerek Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Kadir Decdeli; Dünyanın ilk sosyal ticaret ağı olma özelliğini taşıyan Globalpiyasa.com genel hedefi hakkında bilgiler veren Decdeli; ülkemizdeki firmaları ürünlerinin erişilir olacağı bir ürün yönetim sisteminde birleştirerek yurt içi ve yurt dışı pazarlara kolayca ulaşmalarını sağlayan bu projenin içinde, Kocaeli Sanayi Odası, çeşitli üniversiteler ve odalarında içinde yer aldığı belirterek platformda hem alışveriş imkanının olduğu hem de tanıtım yapılabildiğine söylerek üyelerin kullanımına sunulmasının getireceği faydalardan bahsetti.

Platform; Firmaların ve ürün sayfalarının tüm arama motorlarında ön sıralara taşıyarak tanıtımlarına ve erişilebilirliklerine katkı sağlamaktadır. Ürün paylaşımı ve dijital pazarlama yöntemleri açısından gelişkin düzenlemelerle etkili bir çalışma alanı oluşturmaktadır.Firmaların artan uzak doğu rekabetiyle yarışabilmelerine, verimli pazarlama yöntemleriyle dış pazarlara ulaşmalarını kolaylaşıran platform, ulusal ekonomik çıkarları ön planda tutulmasına da olanak sağlamaktadır.

Yönetim Kurulu Başkanımız Görüşmede; Bilgisayar teknolojilerinin ve internet kullanımının arttığı günümüzde, elektronik ticaretin küresel pazara daha kolay hitap edebildiği, dolayısıyla pazar potansiyelinin geleneksel ticarete göre daha büyük olduğu bir gerçektir. Gelişen teknolojik sistemlere entegrasyon sağlamanın gerekliliğine vurgu yapan Efendioğlu , günümüzde şirketler, giderek daha yüksek oranda elektronik ortamdan yararlanmaya başlamakta ve bu olgu giderek pazarda hayatta kalabilmek için bir zorunluluk haline dönüşmektedir” dedi.