Odamız, OYAÇ MYO ve KSS Yönetimi Bir Araya Geldi

Odamız, OYAÇ MYO ve KSS Yönetimi Bir Araya Geldi

Yönetim Kurulu Üyemiz M. Yüksel Çoklar, Genel Sekreterimiz Kubilay M. Yıldırım, OYAÇ MYO Okul Müdürü Doç.Dr. Şekip Esat Hayber, Doç.Dr. Bilsay Pastakkaya, Öğr.Gör.Dr. Nebi Seren, Dr.Öğr.Üyesi T.Gürkan Yılmaz, Öğr.Gör.Dr. K.Burak Olgun, Öğr.Gör. Fatih Özcan, Öğr.Gör.Dr. Çağlar Kılıkçıer, 2. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tanrıverdi katılım sağladı.

Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü Tanıtıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan “Meslek Yüksekokulları İş Birliği Protokolü” Küçük Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren firmalara tanıtıldı.

Ziyaret programına; Yönetim Kurulu Üyemiz M. Yüksel Çoklar, Genel Sekreterimiz Kubilay M. Yıldırım, Uludağ Üniversitesi Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç.Dr. Şekip Esat Hayber, Doç.Dr. Bilsay Pastakkaya, Öğr.Gör.Dr. Nebi Seren, Dr.Öğr.Üyesi T.Gürkan Yılmaz, Öğr.Gör.Dr. K.Burak Olgun, Öğr.Gör. Fatih Özcan, Öğr.Gör.Dr. Çağlar Kılıkçıer, Yüksekokul Sekreteri M.Ersoy Kösa, 2. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tanrıverdi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Demirtaş katılım sağladı.

Firmalar Yerinde Ziyaret Edildi

Program kapsamında Küçük Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren;  BİRLER Çelik San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hatem Mesut Kaval, ÖZTEKNİK Sac Metal Oto. Yan. San. Tic. Ltd. Şti. Firma Sahibi Erol Öztürk ve ARGE Otomasyon ve Makine Genel Müdürü Muzaffer Özduran ziyaret edildi.

Görüşmelerde, OYAÇ MYO ile İşletmeler arasındaki ikili iş birlikleri ve daha önce imzalanan protokol doğrultusunda atılabilecek somut adımlar ele alındı. Ziyaretlerin, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirme ve öğrencilerin pratik deneyimlerini artırma açısından önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Kaybedeni Olmayacak Bir İş Birliği

İş Birliği protokolü kapsamında açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Üyemiz M. Yüksel Çoklar; “Üniversite-Sanayi iş birliğini genişletmek, üyelerimizin hem istihdam hem de akademik anlamda birçok konuda destek almasına olanak sağlayacak. Öğrencilerin eğitim hayatına devam ederken iş hayatı içerisinde olması onların teorikte gördükleri eğitimleri ise pratikte uygulamalarına olanak sağlayacak. Üyelerimiz ise alacakları destekler ile az maliyetle bu imkânlara ulaşırken, Meslek Yüksekokulumuz ve özellikle öğrencilerimiz için eğitim seviyesinin kalitesinde ciddi bir artış sağlanmış olacak. Projenin hayata geçirilmesiyle hem üyelerimizin hem de Meslek Yüksekokulumuzun önemli bir eksiği giderilmiş olacak. Projenin üyelerimize, Meslek Yüksekokulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çalışmalar Devam Edecek

Özellikle Küçük Sanayi Sitesi özelinde uygulanması beklenen projenin, firma talepleri ve mevcut potansiyele göre şekillendirilmesi planlanıyor.

OYAÇ MYO ve Orhangazi TSO yetkilileri protokol çerçevesinde hayata geçirilebilecek iş birlikleri ve ortak projeler üzerine değerlendirmelere devam edeceklerini belirttiler.