Meclis Toplantımızı Yoğun Gündem İle Gerçekleştirdik

Meclis Toplantımızı Yoğun Gündem İle Gerçekleştirdik

Ekim ayı olağan meclis toplantısında hesap inceleme komisyon raporları ve mizanların okunmasının ardından son gündem maddesi olan “Teknosab Lojistik Park   Projesi Yatırımı” ile ilgili bilgilendirme yapmak üzere Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Rota Yatırım Genel Müdürü Tevfik Eraslan tarafından sunumlar yapıldı.

Ekim ayı olağan meclis toplantısında hesap inceleme komisyon raporları ve mizanların okunmasının ardından son gündem maddesi olan “Teknosab Lojistik Park   Projesi Yatırımı” ile ilgili bilgilendirme yapmak üzere Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Rota Yatırım Genel Müdürü Tevfik Eraslan tarafından sunumlar yapıldı.

Yönetim kurulunun bir süredir takip ettiği ve konuyla ilgili Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve uzmanlardan aldığı bilgiler ışığında konunun meclis ve müşterek meslek komite toplantısında da anlatılması için rica da bulunması üzerine BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener toplantıya bizzat katılım sağlayarak projenin detayları hakkında bilgiler aktardı. Teknik bilgilendirmeyi ise yatırım fonlarını yöneten Rota Yatırım Genel Müdürü Tevfik Eraslan gerçekleştirdi.

“Teknosab Lojistik Park Projesi Bir Vizyon Projesidir”

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, “ Bizler odanın geleceğine değer katmak, sürekli gelir modelleri yaratmak amacıyla arayış içindeydik. Bu proje BTSO ve İbrahim Burkay ile yönetiminin vizyonuyla arkasında durduğu bir proje olması sebebiyle dikkatimizi çekti. Yapılan sunumlarda da belirtildiği gibi, yeni nesil OSB anlayışıyla yapılan Teknosab’ın içinde bugüne kadar bu büyüklükte Türkiye’de yapılmamış bir yatırım modeliyle Lojistik park yapılıyor olması bizleri heyecanlandırdı.

Ayrıca sadece depolama alanları değil aynı zamanda, GES, Datacenter vb. birçok gelir kaynağı ile sürdürülebilirliği mümkün olacak olan yatırımın, konumunun da oldukça iyi olduğu kanaatindeyiz.

Ülkemizin lojistik anlamda önemli bir bölge olacağı, gelecekte de bu bölgenin daha da fazla değer kazanacağını düşündüğümüz için odamız adına yatırım yapmaya karar verdik.

Yönetim kurulumuz adına katılımlarından dolayı BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener ve Rota Yatırım Genel Müdürü Tevfik Eraslan’a teşekkür ediyorum “dedi.

“Odanın Geleceğine Yatırım Yapmak İstiyoruz.”

Meclis Başkanımız Cem Kapitan, “ Projenin Sadece Marmara bölgesinde değil Ülke genelinde bir proje olduğunu gördük. Bu yatırımı Odamızın geleceğine yapılan bir yatırım olarak değerlendiriyoruz ve bu konuda heyecan duyuyoruz.

Konuyla ilgili Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile biraraya gelerek projeyi kendisinden de dinledik, ardından teknik detaylarla ilgili BTSO da yapılan toplantılara katılım sağlayarak tüm sorularımızın cevaplarını aldık.

Bölgemize değer katacak olan ve ülkemiz için bir ilk olan bu yatırımın Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası adına içinde olmak istiyoruz. Meclisimizde konuyla ilgili işlemlerin yürütülmesi için yetkiyi yönetim kurulumuza vererek, odamızın geleceği için önemli bir karar vermiş oldu, bir kez daha kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum dedi.

Güney Marmara’nın En Büyük ve Kapsamlı Lojistik Merkezi Olacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener; Türkiye’nin yüksek teknoloji odaklı ilk üretim merkezi TEKNOSAB’ da kurulacak Lojistik Park Girişim Sermayesi Yatırım Fonu GSYF modeliyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Şener; TEKNOSAB Lojistik Park projesi, Depo, antrepo, e-ticarete yönelik akıllı depo, soğuk hava depoları ve data center alanları ile TEKNOSAB Lojistik Park projesi toplam 262 bin metrekarelik kullanılabilir alanı ile tüm sektör ve teknolojilere modern çözümler üretecek olup, Proje kapsamında çatılarda uygulanacak güneş enerji santralleri ile yüksek enerji ihtiyacı olan depolama alanlarına çevreci çözüm üreterek hizmet alan firmaların global pazarlardaki rekabet güçlerine katkı sağlamak istiyoruz dedi.

Yatırım Bütçesi 210 Milyon Dolar

Rota Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Eraslan; Rota Yatırım firması ile ilgili bilgiler verdikten sonra, Projenin teknik detayları hakkında detaylı bir bilgilendirme yaptı. Projenin toplam büyüklüğünün 210 Milyon Dolar olduğunu belirten Eraslan; iki merkez şeklinde yapılacak olan projeye yatırımcıların minimum 10 bin dolar maksimum ise 4 Milyon 200 bin dolar ile katılabileceklerini kaydetti.

Müşterek Meslek Komite Toplantısı Gerçekleştirildi.

Ardından olağan müşterek meslek komite toplantısına geçildi.

Yıl boyunca yapılan toplantılar, alınan kararlar ve Üyelerden gelen talepler, yönetim kurulu toplantılarında değerlendirilerek, ilgili mercilere iletilmek üzere, kurum ve kuruluşlarla yazışmalar gerçekleştirildiği ifade eden yetkililer, ayrıca tüm üyeleri ilgilendiren ortak talepler yıllık faaliyet takvimine dâhil edilmek üzere planlamaya alındığını söyledi.

Son bir yıl içinde yapılan çalışmalar hakkında gerçekleştirilen sunumların ardından toplantıya son verildi.