Ocak Ayı Meclis Toplantımızı Gerçekleştirdik

Ocak Ayı Meclis Toplantımızı Gerçekleştirdik

Meclis toplantımızı Meclis Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Meclis Başkanımız Cem Kapitan yeni yılın tüm üyelere sağlık ve huzur getirmesi temennilerinde bulundu.  Avukat Mehmet Ateş, Meclisimize “Uyuşmazlık ve Arabuluculuk” konuları ile ilgili sunumlarını gerçekleştirerek bilgilendirmelerde bulundu.

Meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen 2024 yılının ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Meclis toplantısının ana gündemleri mizanlar, ekmek tarifesi ve hesap inceleme komisyonunun raporu ile askıya alınacak üyeler oldu.

Meclis toplantısı açılışını yapan Meclis Başkanımız Cem Kapitan, “Emine Örgün Hanımefendinin vergi dairesi kapanışı yapması sebebiyle meclis üyeliği son bulmuş oldu. Kendilerine bir kez daha sizlerin huzurunda da teşekkür etmek istiyorum. Emine Hanımın yerine,2 . Meslek grubumuzda birinci yedek meclis üyemiz olan Ertan Yurdakul aramıza katıldılar dedi. Yurdakul’a rozetini takan Meclis Başkanımız Cem Kapitan ve Yönetim Kurulu başkanımız Erol Hatırlı hayırlı olmasını temenni ettiler.

Toplantıda mizanlar, ekmek tarifesi ve hesap inceleme komisyonunun raporu ile askıya alınacak üyeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı, ardından meclisin onayına sunuldu.

Konular, meclis üyeleri tarafından oybirliğiyle onaylanması sonrası toplantının bilgilendirme bölümüne geçildi.

Yönetim Kurulu Üyemiz M. Yüksel Çoklar, Yönetim Kurulunun gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Ayrıca TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ nu ziyaret eden Orhangazi TSO Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İcra Kurulu üyesi Seda Şentürk ziyaret ile ilgili bilgiler aktardı.

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sabriye Şen, Orhangazi TSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu üyemiz Seda Şentürk ve kurul üyeleri olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, makamında ziyaret ettiklerini belirten Şentürk, yeni göreve başlamaları sebebiyle kendilerini tanıttıklarını ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdiklerin i ifade etti.

AYIN KONUSU “ ARABULUCULUK” OLDU.

Toplantının son bölümünde ise, Oda avukatı Mehmet Ateş Arabuluculuk ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdi.

Ateş, “ Arabuluculuk, taraflar arasındaki hukuki uyuşmazlığı, mahkemeye başvurmadan önce veya dava açıldıktan sonra tarafsız, ön yargıdan uzak ve arabuluculuk eğitimi almış 3.kişi desteği ile çözme yöntemidir. Davaların çözümünün daha hızlı ve daha az maliyetle sonuçlandığı bir sistem olan Arabuluculuk sisteminin giderek yaygınlaştığını ifade etti.

Arasında hukuki bir uyuşmazlığı olan kişiler bunu çözmek için üçüncü bir kişinin yardımına ihtiyaç duyduğu her zaman arabulucuya başvurabilir. Taraflar, arabulucunun ücretini ve masraflarını eşit öder. Uyuşmazlığın parayla ölçülebilmesi halinde taraflar arabulucuya toplam %6 oranında ücret öder.

Arabuluculuk başvurusu adliyelerde bulunan arabuluculuk bürolarına yapılır. Taraflar arabulucunun ismi üzerinde mutabık kalabilirse arabulucuyu kendileri de seçebilir.

Arabuluculuk yargı yoluna göre çok daha ucuz ve hızlı bir yoldur. Dava yolunda bir günde uyuşmazlığı çözmeniz mümkün değilken, arabuluculuk yoluna başvurduğunuzda belki de aynı gün içerisinde uyuşmazlığı çözebilirsiniz diye ifade eden Mehmet Ateş soruları cevaplayarak sunumunu sonlandırdı.

Ardından toplantı bir sonraki meclis toplantısında bir araya gelmek üzere son buldu.