Bursa'nın En Büyük 250 Firması Arasında 9 Oda Üyemiz yer aldı

Ülkemiz ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Bursamızda, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, 1997 yılından bu yana, ilçeler dahil tüm il çapında “Bursa’nın İlk 250 Büyük Firma Araştırması” nı yürütmekteyiz. 250 büyük firma araştırması ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, araştırmacılar için Bursa ekonomisine ilişkin önemli bir veri kaynağı oluşturuyor.

Araştırma, Bursa’da zaman içinde ekonomik yapının nasıl değiştiğini ortaya koymanın yanında, ihracattan çeşitli sektörlerde çalışan işçi sayılarına kadar ayrıntılı bilgileri de önümüze getirmekte. Bursa ekonomisine ilişkin, kentin en dinamik kesiminden gelen ayrıntılı sayısal veriler, kentin ekonomik geleceği konusunda konuşmak için çok önemli bir temel oluşturuyor. Aynı zamanda bu veriler, ülkenin ekonomik açıdan neleri doğru neleri yanlış yaptığını saptamak için de son derece yararlı. Ülkenin dördüncü büyük kenti olan Bursa’nın ekonomik başarısı veya başarısızlığı, her zaman için ülkenin ekonomik geleceği konusunda da önemli bir gösterge niteliği taşır.

Bu çalışmalar ışığında; oda üyemiz 9 firma Bursa'nın en büyük 250 şirketi arasına girdi.

Sıralamada;

9-ASİL ÇELİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

10-BAMESA ÇELİK SERVİS SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

16-DÖKTAŞ DÖKÜMCÜLÜK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ