"Tedarikçim Deprem Bölgesinden" Programı

Yaşanan depremlerden etkilenen işletmelerin yeniden faaliyete geçme sürecini hızlandırmak ve destek olmak amacıyla "Tedarikçim Deprem Bölgesinden Programı" başlatılmıştır.

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından odamıza gönderilen 09.03.2023  tarih ve E-34221550-310.99-2565 sayılı yazısına istinaden;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki 12 Sanayi Odasının Başkanı, deprem bölgesinde sanayinin ve istihdamın yeniden canlandırılarak ayağa kaldırılması için neler yapılabileceğini istişare etmek üzere İstanbul Sanayi Odası ev sahipliğinde bir araya geldi. Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında gerçekleşen ve yaklaşık 5 saat süren istişare toplantısı sonucunda, bölge ekonomisinin ve istihdamının yeniden canlandırılması için 5 projenin hayata geçirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Bu kapsamda; Türkiye genelindeki büyük ölçekli işletmelerin hammadde ve ara madde ihtiyaçlarını deprem bölgesinden karşılamasını sağlayarak, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli yaşanan depremlerden etkilenen işletmelerin yeniden faaliyete geçme sürecini hızlandırmak ve destek olmak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından "Tedarikçim Deprem Bölgesinden Programı" başlatılmıştır.

Programa katılarak satın alma ihtiyaçlarını deprem bölgesinden karşılamak isteyen büyük işletmeler için detaylı bilgi http://www.tobb.org.tr/tdb adresinde ve ekteki dosyada yer almaktadır.

Bilgilerinize önemle duyurulur.

Saygılarımızla.