KOSGEB Kobi Gelişim Destek Programı Bilgilendirme Semineri Gerçekleştirildi

KOSGEB Kobi Gelişim Destek Programı Bilgilendirme Semineri Gerçekleştirildi

KOSGEB Kobi Gelişim Destek Programı Bilgilendirme Semineri Gerçekleştirildi

KOSGEB’ in açıkladığı yeni destek programı ile ilgili bilgilendirme toplantısını 23 Aralık 2022 Cuma günü odamız seminer salonunda gerçekleştirildi.

 

Yoğun katılım ile gerçekleştirilen programda KOSGEB uzmanları bilgiler aktardı ve üyelerden gelen soruları cevapladı.

 

Özellikle imalatçı KOBİ’lere yönelik olarak çıkarılan Çağrılar kapsamında sağlanan  desteklerden özellikle , rekabetçilik ve verimlilik başlığı için de destek üst limiti 1 buçuk milyon lira olarak belirlenen destek ilgi gördü.

 

Çağrılar kapsamında sağlanan geri ödemesiz destekler personel giderlerini, geri ödemeli destekler ise makine, teçhizat ve hizmet alımı giderlerini kapsıyor.

Şartları sağlayan KOBİ’ler, 11 Ocak 2023’e kadar açık olan çağrılara proje hazırlayarak başvurabilecek.

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cem Kapitan; “KOSGEB desteği özellikle imalatçılarımız için güzel bir destek. Yeni yatırım yapmak isteyen üyelerimizin KOSGEB’ten alacağı desteklerle kapasitelerini arttırmaları sağlanacak.

Konuyla ilgili Bursa KOSGEB müdürlüğümüzden gelen uzman arkadaşlara da teşekkür ediyoruz.

Bu süreçte bilgi almak isteyen üyelerimizin odamızda bulunan KOSGEB temsilciliği ile irtibat sağlamalarını tavsiye ediyorum” dedi.

İmalat Sanayine KOSGEB’ten Önemli Destek

KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında, , yerli dijital teknolojilerin geliştirilebilmesi amacıyla işletme başına 2 milyon liraya kadar destek verilecek.

Ayrıca, rekabetçilik ve verimlilik başlığı için de destek üst limiti 1 buçuk milyon lira olarak belirlendi.

Akıllı dijital teknolojileri yerli imkânlarla geliştiren veya bu teknolojileri üretim süreçlerine dâhil eden imalatçı KOBİ’lere yönelik olarak tasarlanan destekte, büyük verinin analitik yöntemlerle işlenmesi, nesnelerin interneti, endüstriyel robot teknolojileri ve akıllı sensör teknolojileri alanlarında KOBİ’lerin projeleri değerlendirilecek.

Bunun yanı sıra, yapay zekâya dayalı siber fiziksel akıllı fabrika sistem ve bileşenleri, siber güvenlik, akıllı ve esnek otomasyon sistemleri, artırılmış gerçeklik / sanal gerçeklik teknolojileri alanlarındaki projelere de destek verilecek.

 

 

Programa Üyelerden Yoğun İlgi.

Üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen programda, özellikle imalatçı KOBİ’lerin rekabetçiliklerinin ve verimliliklerinin arttırılması hedeflendi.

Bu çağrı kapsamında ise makine-teçhizat alımları desteklenecek. İmalatçı küçük ve orta ölçekli işletmelerin başvurabilecekleri çağrıda, personel, yazılım ve hizmet alımları giderleri de destek kapsamında olacak.

İşletmeler, toplam 1 buçuk milyon TL'ye kadar destekten faydalanabilecek.

Üyelerimizin detaylı bilgi almaları için odada faaliyetlerini yürüten KOSGEB temsilciliği ile irtibata geçilebileceği bildirdi.

Çağrı, 11 Ocak 2023 tarihinde kadar açık kalacak. Başvurular, Mart 2023’te sonuçlandırılacak.