Festivaller

Festivaller

30 Nisan-6 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, teknoloji yarışmaları için son başvurular 30.11.2022 tarihine kadar uzatılmıştır.

Bursa Valiliği İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden gelen yazıda ;
Bilindiği üzere Bakanlığımız, ülkemizin küresel rekabet gücünü artıracak, ekonomik ve teknolojik bağımsızlığını temin edecek kritik teknolojilerde atılımını sağlayacak olan Milli Teknoloji Hamlesini gerçekleştirme misyonuyla faaliyetlerini yürütmektedir. Milli Teknoloji Hamlesinin en önemli bileşenlerinden biri olan beşerî sermayenin geliştirilmesi konusu ise Bakanlığımız faaliyetleri arasında önemli bir yere sahiptir.

Sahip olduğumuz insan kaynağı potansiyelinin yeni dünyanın ihtiyacı olan yetkinliklere göre yetiştirilmesi ve sürekli geliştirmeye motive edilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda ‘Teknofest’ Havacılık,Uzay ve Teknoloji Festivali, ülkemizde teknoloji üretmeye yönelik bireysel yetkinliklerin geliştirilmesi ve toplumsal bilincin artırılması hedefiyle Bakanlığımızın öncülüğünde hayata geçirilen önemli bir festivaldir. Ülkemizin millî teknoloji geliştirme süreçlerinde kritik rol oynayan kurum ve kuruluşlarımızın da katkılarıyla düzenlenen Teknofest, ev sahipliği yaptığı teknoloji yarışmaları, teknoloji gösterimleri, hava gösterileri, girişimcilik zirvesi gibi etkinlikler ile Milli Teknoloji Hamlesinin en büyük platformlarından biri haline gelmiştir. Her yıl düzenlenen ve bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek olan festival, başta öğrenciler ve gençler olmak üzere toplumun her kesiminden gördüğü yoğun ilgi ile dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivali olmayı başarmıştır.

Teknofest uluslararası bilinirliğe ve etkileşime de sahiptir. Düzenlenen teknoloji yarışmalarında 100’ün üzerinde ülkeden katılımcı yer almaktadır. Etkinlikler, birçok yabancı misyon temsilcileri ve heyetler tarafından ziyaret edilmektedir. Teknofest, ülkemiz ile diğer ülkeler arasında savunma, havacılık ve uzay sanayilerinde iş birliklerinin tesis edilebilmesine de imkân sunmaktadır. Bu sayede, ülkemizin bilinirliğinin, itibarının ve dünyanın her yerinden Türkiye ile bağ kuran ülkelerin sayısının artırılmasına zemin oluşturmaktadır.

30 Nisan-6 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, teknoloji yarışmaları ile Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizin dört bir yanında coşkuyla düzenlenecek kutlamalara farklı bir heyecan ve deneyim katacaktır. Teknofest 2023 teknoloji yarışmaları için son başvurular 30.11.2022 tarihine kadar uzatılmıştır. Festivalin hedeflerine ulaşmasında, özellikle yarışmaların toplumun her kesimine duyurulması büyük önem arz etmektedir.

Teknofest süreçlerinde yereldeki koordinasyon Bakanlığımız adına Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerimiz tarafından sağlanacaktır. Bu itibarla, Teknofest 2023 teknoloji yarışmalarına dair hazırlanan festival tanıtım metni https://lk.tc/oTziu linkinde yer almakta olup; festival takviminin birimizin yönetici ve personeli ile görev alanınızdaki ilgili paydaşlara duyurulması konusunda;

Gereğini arz ve rica ederim.

Konuya ilişkin başvuru kılavuzu ve tanıtım broşürleri EK’te yer almakta olup,

Üyelerimize duyurulur.