Bursa Gastronomi Festivali

Bursa Gastronomi Festivali

500 yıllık köklü bir geçmişe sahip Bursa, sanayisi, tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin yanı sıra gastronomisi ve mutfak kültürü ile de göz kamaştırmaktadır.

500 yıllık köklü bir geçmişe sahip Bursa, sanayisi, tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin yanı sıra gastronomisi ve mutfak kültürü ile de göz kamaştırmaktadır. Verimli topraklarında yetişen ve bugün sayısı giderek artan coğrafi işaretli gıda ürünleriyle ve son derece gelişmiş gıda sanayisiyle de Türkiye gastronomisinin can damarlarından birisidir. Bursa, tüm bu birikiminden hareketle 23-25 Eylül 2022 tarihlerinde İpeksi Lezzetler olarak tanımladığı Bursa Gastronomi Festivali ilk kez Merinos Park’ta gerçekleştirilecektir

Festival kapsamında; gastronomi alanından ünlü şef ve sosyal medya fenomenlerinin katılımıyla söyleşi, panel, ödüllü yarışmalar, sergiler, gastroshow, masterclass eğitimleri, konser, çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştirilecektir. Bunların yanı sıra  Bursa Lezzetleri ön planda olacak şekilde yerel firmaların da stantlarına yer verilecektir.

Toplamda 100 adet stant işletmelere tahsis edilecektir.

Stant kategorileri;

  • Dede’den Toruna Lezzetler: 50 yıldan fazla Bursa’da faaliyet gösteren Bursa lezzetlerinden oluşan işletmeler.
  • Coğrafi İşaretli Lezzetler
  • Bursa Lezzetleri
  • Ülkemizdeki Diğer Yöresel Lezzetler
  • Bursa’nın Gıda Sanayisinde Üretilen Lezzetler
  • Sokak Lezzetleri (komisyon tarafından belirlenecektir)
  • Bursa Kültür Sanat Ürünleri
  • Sağlıklı Beslenme (Glütensiz-Vegan-Vejeteryan-Laktossuz vb.)
  • Kadın Kooperatifleri

Festivale katılım sağlamak isteyen firmalar, aşağıdaki katılım koşullarını dikkate alarak 10.08.2022 tarihinden itibaren www.bursa.bel.tr adresinden başvuruda bulunabilirler.

KATILIM KOŞULLARI

Başvuru yapacak olan firmalar; başvuru esnasında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve/veya Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nden alınacak gıda alanında en az 1 yıldır faaliyet gösterdiğine dair belgeyi ibraz etmek zorundadır. 5 yıl ve üzeri olan işletmeler öncelikli tercih sebebi olacaklardır. Kadın kooperatifleri ve üreten kadın dernekleri,  Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden alınan “Üretim ve İşletme Belgesi’ni ibraz etmek zorundadır.

Festivale katılacak olan firmaların festival süresince standında işletmesinde uygulanan fiyat tarifesinin en az %25 oranında indirimli satış yapma zorunluluğu bulunmaktadır.

Her bir işletmeye organizasyon tarafından ürün tanıtımı ve ticari faaliyet yapması için çadır, elektrik, stant, masa, sandalye vs. den oluşan düzenek tahsis edilecektir. Katılımcılardan stant bedeli alınmayacak olup, tahsis esnasında her bir işletme ile bir taahhütname imzalanacak ve taahhütnameye uyulmadığı takdirde cezai müeyyide uygulanacaktır.

Son Başvuru Tarihi 08 Eylül 2022 Perşembe'dir.

https://www.bursa.bel.tr/form/?form_id=f527e390b9