GÜRCİSTAN “ÇVENEBURİ İŞ FORUMUNA” KATILIM SAĞLADIK.

GÜRCİSTAN “ÇVENEBURİ İŞ FORUMUNA” KATILIM SAĞLADIK.

Gürcistan ve Türkiye İş Adamları Derneği (GURTİAD) girişimi ve Gürcistan Dışişleri Bakanlığı'nın katılımıyla ilk kez gerçekleşen Türk-Gürcü İş Forumuna katılım sağladık.

Orhangazi TSO Yönetim Kurulu olarak  Gürcistan ve Türkiye İş Adamları Derneği (GURTİAD) girişimi ve Gürcistan Dışişleri Bakanlığı'nın katılımıyla ilk kez gerçekleşen Türk-Gürcü İş Forumuna katılım sağladık.

Forum çerçevesinde çok sayıda Türk yatırımcı, Türkiye'nin farklı tarım, gıda, makina, sanayi, turizm ve diğer alanlardan temsilciler Gürcistan Çveneburi iş forumuna katıldı.

Gürcistan başkenti Tiflis'te gerçekleştirilen iş formuna, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Erol Hatırlı, Meclis Başkanı Murat Öztürk, Yönetim Kurulu üyelerinden Cem Kapitan, Hüseyin Sakallı, Salih Yerli, Doğan Camcı, Mete Yüksel Çoklar ve Burak Tokuç katılım sağladı.

İş Forumunda Gürcistan Bakanları, Tiflis Büyükelçisi, Gürcistan ve Türkiye İş Adamları Derneği Başkanı ve yönetimi, aynı zamanda çok sayıda Gürcistan iş adamı ve Türk iş adamları bir araya geldi.

Gün boyu süren forumun öncelikli konusu Gürcistan'da yapılabilecek yatırımlar ve bu yatırımlara Gürcistan hükümeti tarafından sağlanan destekler ve hibe programlarının tanıtımı gerçekleşti. Dışişleri bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Gürcistan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan sunumlarda özellikle Gürcistan'da Üret Ajansı’nın yaptığı çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler aktarıldı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı “Türkiye-Gürcistan İş Forumu”nda, Gürcistan iş dünyası ile Gürcistan'daki yatırım ortamı ve ekonomik fırsatlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Gürcistan'a yapılacak yatırımlar ile iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğini genişletmeyi amaçlayan bu forumda, Odamız üyeleri için oluşabilecek fırsatların neler olduğunu yerinde öğrenme fırsatı yakaladık. Ayrıca, üyelerimiz ile ilgili bilgileri, iletme fırsatı bulduk. Bu organizasyonda emeği geçen Gürcistan Dışişleri Bakanı İlis Darçiaşvili, Gürcistan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Levan Davitashvili, Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandre Khvtisiashvili ve Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vladimer  Konstantidi , T.C. Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan’ a, Gürcistan Türk İş adamları Derneği (GURTİAD) Başkanı Osman Turan ve Başkan Yardımcısı aynı zamanda üyemiz Ahmet Kahraman’ a ve iş formuna katkı sunan herkese şükranlarımızı sunuyoruz’.diyerek teşekkürlerini iletti.

 Ekonomist Rüştü Bozkurt'un da kısa bir konuşma gerçekleştirdiği toplantıda ayrıca Gürcistan'da yatırımlarını yapmış olan Türk iş adamları kısa sunumlar gerçekleştirdi. Program sonunda ise sorulan sorulara yanıt verildi ve ardından hediye takdimi ile birlikte program son buldu.