100 Yıllık İşletmeler

TOBB, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) işbirliğinde, ülkemizin farklı coğrafyalarında faaliyet göstermeye devam eden iş dünyasının uzun ömürlü şirketlerinin tespitine yönelik çalışma başlatılmıştır.

Sayın Üyemiz,

Çalışma ile firmalarımızın tarihsel birikimlerini ortaya koymayı ve Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılı yaklaşırken Cumhuriyetimizin kazanımlarını ve Türkiye'de özel sektörün çok boyutlu zengin tarihine, tanıklık etmiş işletmelerimizin gözünden belgelemek amacıyla "100 Yıllık İşletmeler – Türk İş Dünyasının Asırlık Çınarları" projesi başlatılmıştır.

Bu amaçla, projenin ilk aşamasında bilgi derleme çalışması planlanmaktadır:

Bu kapsamda uzun ömürlü işletmelerin envanterini oluşturmak amacıyla;

• 1923 veya öncesinde kurulduğu bilinen ve faaliyetine devam eden,
  • Faaliyetlerine 1923 yılı ve öncesinde başlamış ancak resmi kuruluş tarihi daha geç olan (geçmiş yıllarda resmi kaydı olmasa da ticaret, hizmet veya üretim faaliyetleri vb. olup, daha sonraki yıllarda resmi firmaya dönüşmüş olan)
  • Yıllar içinde sektör veya şehir değişiklikleri yapmış ancak halen devam eden (geçmiş yıllarda farklı sektörlerde faaliyet yürüttüğü halde, sektör değiştirerek faaliyetlerine devam eden veya işe başladığı şehirden başka şehre giderek devam eden),
  • Ayrıca, 70, 80 veya 90 yıllık işletmeleri de tespit etmek amacıyla 1953 ve öncesinde kurulmuş ve bugün de faaliyetine devam eden,

işletmelerin bilgilerinin toplanacağı "100 Yıllık İşletmeler Bildirim Formu" hazırlanmıştır.

Firmasının bu şekilde olduğunu bilen veya düşünenlerin formu doldurarak elden veya bilgi@orhangazitso.org.tr  e-posta adresi, 0 533 761 52 95 WhatsApp hattı gibi iletişim kanallarından tarafımıza iletmesini rica ederiz (Kendi işyeriniz olmasa da, yine çevrenizde yer alan ve bu özelliklere sahip olduğunu düşündüğünüz işyerlerini,  0 224 573 81 69 numaralı irtibat telefonundan odamıza bildirerek projeye katkıda bulunabilirsiniz).

Saygılarımızla,