Ulaşım ve Taşımacılık Sektör Temsilcileri Odamızda Toplandı

Ulaşım ve Taşımacılık Sektör Temsilcileri Odamızda Toplandı

Ulaşım ve Taşımacılık Sektör Temsilcileri Odamızda Toplandı

7. meslek gruplarında faaliyet gösteren ulaşım ve taşıma sektörü üyelerimizle sektörel toplantıda biraraya geldik.

Meclis Başkanımız Murat Öztürk, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Cem Kapitan,  Yönetim Kurulu Üyemiz Enes Gören’ın sektör temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda Meclis Başkanımız Murat Öztürk Sektörel toplantıların amacı hakkında bilgi verdi, açılış konuşmasını gerçekleştiren Öztürk, 7. meslek grubunda yer alan temcilcilerin bir araya gelerek sektörün sorunlarını ilgili muhattaplarıyla birlikte konuşup, çözüm üretmenin sektöre katkı sağlayacağını düşündüklerini ifade etti.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Cem Kapitan ise sektörel toplantıların özellikle meslek gruplarında yer alan farklı sektörlerin temel sorunlarına cevap verilebilmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

Sektörü temsilen 7. Meslek Komitesi Üyesi Beytullah Güneş ve Muhammet Ali Varlı nin konuşmaları ve komite üyeleri ile gerçekleştirilen tanışmanın ardına konular üzerinde istişareye geçildi.

Komite üyesi Muhammed Ali Varlı, ulaşım ve taşımacılığın ticareti etkileyen çok önemli bir sektör olduğunu; bu tür toplantıların sorunları çözme noktasında önemli olduğunu belirtti. Sonrasında ise meslek grubundan gelen sorunlara dair aşağıda da işlenen konularla ilgili geniş bir açıklamada bulunarak talepleri dile getirdi.

SERVİS DURAKLARI İLE İLGİLİ SORUNLAR DİLE GETİRİLDİ.

Katılımcılar, özellikle İlçe merkezinde var olan servis durakları ile park, yanaşma cepleri, sundurma, TOKİ bölgesinde park ve manevra alanı oluşturulması ilgili yaşanan sorunlar hakkında neler yapılabileceği dile getirildi. Şehir içerisinde duraklara park eden araçlar, yük getiren büyük araçlar, servis saatlerinde yaşanan yoğunluklar nedeniyle zaman zaman ciddi sıkıntıların çekildiği belirtildi. Ayrıca ağır vasıtalar için herhangi bir park alanı bulunmaması da ilçemizin önemli sorunlarından biri olduğu dile getirildi.

Toplantıda üyeler, UKOME’ de Orhangazi ile ilgili kararlar alınırken, Odadan temsilci çağrılmaması hakkında yıllardır çalışmalar sürdürüldüğünü, odanın temsilcisinin bu toplantılarda mutlaka olması gerektiğini belirttiler.

KAYITDIŞI ÇALIŞANLAR SEKTÖRE ZARAR VERİYOR.

Sektörde yer alan ve kayıt dışı olarak çekici, taşıma vb. işleri yapanların sektöre verdiği zarar ile mağduriyet yaşandığı hususunda mutabık kalındı. İlgili kurumların denetimi ile yetkisiz, yetersiz olanların tespiti ve gerekli önlemlerin alınmasıyla konunun çözüme ulaşılabileceği bildirildi.

Toplantıda ayrıca  TÜV’ de ticari araçlar için yaşanan sıra problemi,  çift yönlü taşıma uygulaması, şoför eksikliği ve ehliyet yaşının 25 olması, serbest bölgede yaşanan giriş sıkıntıları, tevkifat ve KDV2 iadelerinde yaşanan sorunlar gibi daha bir çok konu dile getirilecek çözüm yolları hakkında tartışıldı.

DİJİTAL EHLİYET HİZMETLERİ ÖNEMLİ BİR HİZMET

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından odanın gerçekleştirdiği sektörel toplantıların ve bilgilendirme seminerlerinin çok olumlu olduğunu ve özellikle Dijital Ehliyet hizmetinin Orhangazi’ ye getirilmiş olmasının büyük memnuniyet uyandırdığını dile getiren üyeler odaya teşekkürlerini sundular.

Meclis Başkanımız Murat Öztürk,  ‘Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederiz. Sektörünüz veya işletmeleriniz hakkında yaşadığınız sıkıntılar veya önerileriniz varsa herzaman sizleri dinlemeye hazırız. Odamızın yaptığı çalışmalara ve etkinliklere katılımlarınızı bekliyoruz. Taleplerinizle ilgili görüşmeler sağlanıp ilgili yerlere yazılar yazılıp gerekli çalışmalar başlatılacaktır ” diyerek konuşmasını tamamladı. Toplantı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.