ENHANCER Projesi Kapsamında İstihdam Yaratma Odaklı KOBİ Hibe Programı

ENHANCER Projesi Kapsamında İstihdam Yaratma Odaklı KOBİ Hibe Programı

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, Kalkınma Ajansları ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) Türkiye Ofisi tarafından uygulanan Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) projesi kapsamında İstihdam Yaratma Odaklı KOBİ Hibe Programı açılmıştır. ENHANCER Projesinin temel amacı, geçici koruma sağlanan Suriyelilerin ve ev sahibi toplulukların sürdürülebilir ve büyütebilecekleri iş mecraları ve istihdam alanları oluşturarak iş hayatına dâhil olmalarını sağlamaktır.

Sayın Üyemiz,

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, Kalkınma Ajansları ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) Türkiye Ofisi tarafından uygulanan Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) projesi kapsamında İstihdam Yaratma Odaklı KOBİ Hibe Programı açılmıştır. ENHANCER Projesinin temel amacı, geçici koruma sağlanan Suriyelilerin ve ev sahibi toplulukların sürdürülebilir ve büyütebilecekleri iş mecraları ve istihdam alanları oluşturarak iş hayatına dâhil olmalarını sağlamaktır. İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Mersin ve Kayseri'de faaliyet gösteren KOBİ'lerin istihdam yaratma potansiyellerini desteklemek amacıyla bu hibe programı kapsamında toplam 3 milyon Avro hibe tutarı ile çalışan sayısı 10 ila 249 arasında olan, finansal olarak istikrarlı, ihracata yönelik ve yüksek büyüme potansiyeline sahip yaklaşık 75 KOBİ'nin desteklenmesi planlanmaktadır.

Başvuru için son teslim tarihi 13 Eylül 2021 olan hibe programı ilgili diğer detaylara http://enhancerprojesi.com adresindeki hibeler bölümünden ulaşılabilmekte olup program rehberleri aşağıdaki bağlantıda sunulmaktadır.

ENHANCER projesince uygulanan "İstihdam Yaratma Odaklı KOBİ Hibe Programı"nın ayrıntıları, 12 Temmuz Pazartesi saat 14.30'da tanıtım toplantısıyla kamuoyuna açıklanacaktır. Tanıtım toplantısına kayıt linki ve toplantı gündemi aşağıda yer almaktadır. Ayrıca programla ilgili sorular için grants@icmpd.org adresinden ICMPD ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.

Programın Türkçe ve İngilizce rehberleri: https://enhancerproject.com/istihdam-yaratma-odakli-kobi-hibe-programi-dokumanlari-.html Toplantı kayıt linki: https://icmpd.zoom.us/webinar/register/WN_dySemJhNQOyaFddI0s4eCw Toplantı gündemi: https://tinyurl.com/6uk4hy8j

Bilgilerinize sunarız.