BEBKA Destekli Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı İmza Etkinliğine Katıldık

BEBKA Destekli Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı İmza Etkinliğine Katıldık

BEBKA Destekli Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı İmza Etkinliğine Katıldık

İmalat sanayi, çatı kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ile mesleki eğitim kurumları arasında iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi, mesleki eğitimdeki insan kaynağı niteliklerinin geliştirilmesi ve mesleki eğitim altyapısının geliştirilmesini amaçlayan BEBKA 2019 yılı Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı toplu imza töreni Bursa Merinos Atatürk Kültür Merkezinde düzenledi.

 

BEBKA’ nın 3 Nisan 2019 tarihinde başlayan proje başvuru süresince toplam 65 proje başvurusu alınmış ve değerlendirme sonrasında 19’u Bursa’da olmak üzere toplam 27 proje desteklemiştir. Meslek eğitimi alanında hizmet veren kurumlar ile Ticaret ve sanayi Odaları, SİAD’lar Organize sanayi Bölgeleri ortaklığında hazırlanan projeler, toplu imza töreninden sonra uygulamaya geçecek.

 

İLÇEMİZ MESLEKİ EĞİTİMİNE BÜYÜK KATKI

 

Proje sahibi Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu, Çatı kuruluş olarak Proje ortağı Orhangazi Ticaret ve Sanayi odası, proje ortakları Orhangazi mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Asilçelik A.Ş. ve Döktaş A.Ş ile birlikte Bursa’ da yer alan 17 projenden bir tanesi olan "Mesleki Eğitim Hayallerimizle Kalkınıyoruz" projesi ile bu başlıktan yaklaşık 772.000 TL destek almaya hak kazandı.

 

Proje ile Sanayici firmaların ve okulların ihtiyaçları doğrultusunda Meslek Yüksekokulu ve meslek liselerinin kaynak simülasyonları, 3d yazıcılar,  elektronik donanımlar vb. ile teknik altyapılarının geliştirilmesi, ihtiyaçlar doğrultusunda nitelikli teknik eğitmenlerin yetiştirilmesi, sanayici firmaların ihtiyacı olan ara eleman ihtiyaçlarına yönelik ara eleman istihdamının sağlanması ve mesleki eğitim belgeleri verilmesi hedefleniyor.

 

Kamuoyunda farkındalık yaratmak ve projelerin daha çok ses getirmesi amacıyla düzenlenen ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası adına Meclis Başkanımız Murat Öztürk, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Cem Kapitan ile katıldığı törenin açılış konuşmalarını sırasıyla BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, BTSO ve BEBKA Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, Uludağ Üniversitesi rektörü Prof Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve BEBKA Yönetim Kurulu Üyesi Alinur Aktaş ve Bursa Valisi ve BEBKA Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Canbolat yaptı.

 

Konuşmaların ardından ise proje sahibi, ortakları ve temsilcileri ile birlikte proje anlaşmalarının toplu elektronik imza uygulaması gerçekleştirildi.  

 

Tüm katılımcıların birlikte fotoğraf çektirmelerinin ve proje sahiplerine ait tanıtım stantlarının ziyaret edilmesinin ardından program sona erdi.