Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile ilgili Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’ nda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğünden gelen yetkililer tarafından bir programla anlatılacak.
Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası meslek grupları için son derece önemli olan, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programına oda üyesi Tarımsal üreticilerin toptan ve perakende ticareti , Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ve Zirai Tarım Ürünleri ticareti, Gıda maddeleri imalatı, Toptan zeytin ticareti, Gıda maddeleri toptan ve perakende ticareti meslek gruplarında faaliyet gösteren firmalar için düzenlenen program 3 Ekim Çarşamba günü Saat 18:00 ‘ de Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilecektir.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yapılacak tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi ile ilgili yapılacak tesislerin 600 bin TL´ye kadar yüzde 50´si Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yatırımcılara 300.000 TL ödemesiz olarak verilecektir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2006 yılı içerisinde yürürlüğe giren ve 2015 yılına kadar uzatılan bu program; kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için gerçek ve tüzel kişilerce tarım ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ambalajlanması, değerlendirilmesi ve pazarlamasına yönelik her türlü ekonomik tarımsal faaliyet yatırımlarını teşvik etmek ve desteklemek amacındadır. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programına Başvurular 2 Kasım Cuma 2012 günü sona erecektir.

Hibe desteği verilecek ekonomik yatırım konularının ise tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı veya teknoloji yenilenmesine yönelik yeni makine ekipman alımları, kısmen yapılmış veya yarım kalmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar, jeotermal, güneş, rüzgar ve benzeri alternatif enerji kaynakları kullanılan seraların yapımı, koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projelerini kapsamaktadır.

Şahıslar ve tüzel kişilikler, kolektif şirket, Limited şirket ve Anonim şeklinde kurulmuş olan şirketler, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve üretici birliklerinin bu yatırım teşviği için başvuruda bulunabilirler.Program 3 Ekim Çarşamba günü Saat 18:00 ‘ de Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilecek.