Sektörel Toplantılarımız Devam Ediyor

Sektörel Toplantılarımız Devam Ediyor

Sektörel toplantılarımıza bu defa, 10. 13. Ve 15. meslek gruplarında faaliyet gösteren çelik konstrüksiyoncular ile bir araya geldik.

Sektörel toplantılarımıza bu defa, 10. 13. Ve 15. meslek gruplarında faaliyet gösteren çelik konstrüksiyoncular ile bir araya geldik.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, Meclis Başkanımız Murat Öztürk, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Doğan Camcı ve Enes Gören’in sektör temsilcileri ile bir araya geldiği toplantı da Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı Sektörel toplantıların amacı hakkında bilgi verdi, açılış konuşmasını gerçekleştiren Hatırlı, 3 meslek grubunda yer alan çelik konstrüksiyoncuların bir araya gelerek sektörün sorunlarını ilgili muhattaplarıyla birlikte konuşup, çözüm üretmenin sektöre katkı sağlayacağını düşündüklerini ifade etti.

Öncelikli Gündem Yine Kayıtdışı!

Üyelerimiz; özellikle yabancı uyruklu çalışanlar bir araya gelip kaynak makinası alıp iş yapıyorlar bunların denetlenmesi gerekiyor. Ayrıca bunlara iş yaptıran firmalarında denetlenmesi gerekiyor dedi.

Yabancı uyruklu personel çalıştırma şartlarının da görüşüldüğü toplantıda Meclis Başkanımız Murat Öztürk; ‘Yabancı uyruklu çalışanlar için son zamanlarda çalışma bakanlığı denetimleri sebebiyle kontroller sıklaştı bu konuda hassas davranmanızı tavsiye ediyoruz, yabancıların hukuki olarak kayıt altına alınabilmeleri için kurumların sistemleri hızlandı bu konuda başvurularınızı yaparak personellerinizi calıstırırsaniz sizler için daha iyi olur,başvurularınızı yapıp çalışma izinlerini alabilirsiniz’’ dedi.

Toplantıda üyeler, bölgemizde organize sanayi bölgesi konusunda yeterli ve uygun arazilerin olmamasının malesef yeni yatırımlar konusunda sıkıntı yarattığını belirttiler.

Özellike  içpiyasalarda yaşanan daralma sebebiyle, dış piyasalara açılmanın önemi konusunda hem fikir olundu.

Sektör temsilcileri, işçi hakları konusunda işverenin sorumluluklarının her geçen gün artmasından dolayı personel çalıştırmanın giderek daha da zorlaştığı dile getirildi. Bununla birlikte nitelikli eleman sıkıntısı da yaşıyoruz. Nitelikli elemanlarda bir süre sonra işten çıkıp fabrikalara girmelerinin kendilerine sıkıntı yarattığını belirttiler.

İş forumlarında ve yurtdışı ikili görüşmeler konusunda çalışmalar yapılabilir.Örneğin BTSO’nun kuruluşu olan Küresel Fuar Acentasının gerçekleştirdiği fuarlar hakkında bilgiler paylaşılması istendi.

Bebka ve Kosgeb konularında yeni destekler hakkında bilgi paylaşımları yapıldı

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı,  ‘Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederiz. Sektörünüz veya işletmeleriniz hakkında yaşadığınız sıkıntılar veya önerileriniz varsa herzaman sizleri dinlemeye hazırız. Odamızın yaptığı çalışmalara ve etkinliklere katılımlarınızı bekliyoruz. Toplantı çıktılarımızın hepimize yararlı olmasını diliyorum dedi.

Toplantı, yapılan istişarelerin değerlendirilmesi ve ilerleyen günlerde gerekli çalışmaların takibi için tekrar bir araya gelmek üzere son buldu.