TOBB 74.Genel Kurulu Gerçekleştirildi

TOBB 74.Genel Kurulu Gerçekleştirildi

TOBB 74.Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 74. Mali Genel Kurulu nedeniyle, Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, Meclis Başkanımız Murat Öztürk, TOBB Genel Kurul Delegelerimiz Burak Tokuç, Levent Çokgüler ve Genel sekreterimiz Gürol Erol TOBB 74. Genel Kurul Toplantısına katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan program, TOBB’un faaliyet filminin ardından divanın teşekkür konuşmalarıyla devam etti.

13:45’e kadar süren başkanlık oylaması sonucunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanlığına yeniden M. Rifat Hisarcıklıoğlu seçildi. Hisarcıklıoğlu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki 74. Genel Kurul'da yapılan seçimde, geçerli oyların tamamını alarak 4 yıl süreyle TOBB Başkanı oldu. TOBB Başkanlığına ilk kez 16 Haziran 2001'de seçilen Hisarcıklıoğlu, beşinci kez bu görevi yürütecek.

Yeni TOBB Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Salih Zeki Murzioğlu (Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Cengiz Günay (Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Davut Çetin (Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Oğuzhan Ata Sadıkoğlu (Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Selçuk Öztürk (Konya Ticaret Odası Başkanı), Mahmut Özgener (İzmir Ticaret Odası Başkanı), Öztürk Oran (İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı), Ayhan Zeytinoğlu (Kocaeli Sanayi Odası Başkanı), Zeki Kıvanç (Adana Sanayi Odası Başkanı), Ali Kopuz (İstanbul Ticaret Borsası Başkanı), Faik Yavuz (Ankara Ticaret Borsası Başkanı), Özer Matlı (Bursa Ticaret Borsası Başkanı), Engin Yeşil (Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı), Tamer Kıran (İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası Başkanı)

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ilk olarak Gazze’de yaşanan İsrail katliamını kınayarak başladı ve Kudüs ve Filistin’in asla yalnız olmadığını vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, yaptığınız seçimlerle demokrasiyi gösterdiniz. TOBB olarak başardıklarımızı birliğimiz, doğruluğumuz ve dürüstlüğümüzle, farklı düşüncelere saygı duyarak Anadolu’nun sesi olarak başardık. Odalarımızı tek durak ofise çevirdik. Uluslararası projeler yapıyoruz, 269 oda borsamız akredite, dünyadaki en iyi hizmet veren ilk 3 oda borsa yapısından birisiyiz. Tüm camiayı kutluyor tebrik ediyorum.

Küresel iş örgütlerinin tamamında söz sahibiyiz ve yönetimlerindeyiz.15 Temmuza ilk tepkiyi biz koyduk. Afrin’e devletin yanında desteğimizi verdik. Finansmana ulaşımı kolaylaştırdık. Nefes kredisini uygulamaya koyduk. Kare kod, vergi indirimi, sigortacılık geliştirildi. Damga vergisi daraltıldı. Vergi indirimleri geldi. Lisanslı depoculuk getirdik. Yargıda arabuluculuğun gelmesini sağladık.

Bu vesilelerle başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümet bürokrat ve camiaya teşekkür ediyorum.

Bundan sonrası oda borsalarımızda tahkim ve arabuluculuk açacağız. İlçelerimize eğitim tesisleri kazandıracağız.  Fitne ve karışıklığa izin vermeyeceğiz.  Türkiye’yi her alanda dünya lideri yapmak üzere örnek çalışmalar yapacağız.

İnşallah. M. Kemal Atatürk’ün kurduğu ve milletimizin omuzlarında olan bu ülke yine lider ülke olacak. Allah yar ve yardımcınız olsun. Diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Genel kurulun devamında da Hesapları İnceleme Komisyonu, Mevzuat Komisyonu, Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu, Dilekleri İnceleme Komisyonu, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Vergi Komisyonu, Ekonomi Politikası Komisyonu, Basın ve Yayın Komisyonu seçimleri yapıldı.

Son bölümde yapılan komisyon üyelikleri seçimlerinde ise Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Hatırlı “İklim Değişikliği ve Çevre Komisyonu” na seçildi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, “TOBB 74. Genel kurulunda, Odamızın yeni dönem delegeleri olan Yönetim kurulu üyemiz Burak Tokuç, Meclis üyemiz Levent Çokgüler ile Meclis Başkanımız Murat Öztürk ve Genel Sekreterimiz Gürol Erol'un katılımlarıyla tamamladık. TOBB başkanlığı, yönetimi ile komisyon ve kurul seçimlerini gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuzda Başkanımız Sn M. Rifat Hisarcıklıoğlu 4 yıllığına yeniden Birlik başkanı seçildi. Ayrıca "İklim Değişikliği ve çevre" komisyonu üyeliğine seçildiğimiz genel kurulda,  Odamızı TOBB komisyonlarında temsil edeceğiz. Ülkemize ve camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

Toplantılar akşam saatlerinde sona erdi.