Marmara ve Trakya Bölge Toplantısına katıldık

Marmara ve Trakya Bölge Toplantısına katıldık

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ nun ev sahipliği ve katılımıyla gerçekleştirilen Marmara ve Trakya Bölge Toplantısı’nda Bölge oda ve borsalarının yönetim kurulu başkanları ve genel sekreterleri bir araya geldi. Bu toplantıya Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu ve Genel Sekreterimiz Gürol Erol katılım sağladı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ nun ev sahipliği ve katılımıyla gerçekleştirilen Marmara ve Trakya Bölge Toplantısı’nda Bölge oda ve borsalarının yönetim kurulu başkanları ve genel sekreterleri bir araya geldi. Bu toplantıya Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu ve Genel Sekreterimiz Gürol Erol katılım sağladı.

Hisarcıklıoğlu; “ Demokratik Yarışların Esas Galibi Türkiye’dir” Dedi.

TOBB İkiz Kulelerdeki toplantıda oda ve borsaların gündemindeki konular istişare edilirken, aynı zamanda, Ekim – Kasım aylarında yapılacak seçimler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Hisarcıklıoğlu; Ekim-Kasım aylarında yapılacak Oda ve Borsa seçimlerinin son derece önemli olduğuna vurgu yaparken, görev almak isteyenlerin özenle hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi ve Demokratik yarışların esas galibi Türkiye’dir dedi.

Yatırım Yapmalıyız!

TOBB Başkanı Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu; Ekonomide büyüme grafiklerinin pozitif olduğu üzerinde durulurken, olumsuz durumların her zaman yaşanabileceği bunun yerine olumlu noktalara odaklanarak yatırım ve ticaretle büyümeye sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

Camia Olarak İstihdam Sözümüzü Yerine Getiriyoruz.

Daha önce Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiğimiz toplantılarda söz verdiğimiz üzere, 1 yılda 1,5 Milyon istihdam vaadini ilk 6 ayda 1,2 milyona ulaştırarak büyük başarı elde edildi. Yalnızca Bursa’da firma başına düşen istihdam 1 kişi üzerinden 0.8 kişiye ulaşmış durumda.

Nefes Kredisiyle Nefes Aldırdık.

Ayrıca TOBB ve Odalar olarak başlattığımız Nefes kredisi sayesinde yaklaşık 27 bin üyemiz 5 Milyar lira kredi kullandı. Bankalar ticari kredilere çok daha önem gösterdi ve üyelerimize daha iyi koşullarda kredi kullandırma kampanyaları başlattılar. Yine gelen talepler doğrultusunda, yönetiminde bulunduğumuz KOSGEB 260.000 üyeye toplamda 6.5 milyar lira, Kredi Garanti Fonu ise 297 bin üyeye 190 milyar kredi kullandırılarak, ekonomimizin yukarı yönlü ivme kazanmasını sağlandı.

Ekonomiye can suyu katan krediler sayesinde, KOBİ kredi kullanımlarındaki durgunluk, yerini canlılığa bıraktı.  Vergi indirimleri, sicil affı, SGK prim ötelemeleri, Ticari tüm değerlerin kredi kullanımında rehin gösterilebilmesinin önünün açılması vb. teşvik paketleriyle de ekonomide özellikle otomotiv, beyaz eşya, mobilya, konut sektörlerinde ciddi bir canlanma gerçekleşti ve bu da ekonomik büyümenin hızlanması sağlandı.

Toplantıda, TOBB Dijital Dönüşüm Projesi, Şirket Kuruluşlarında Tek Durak Ofis Projesi, Mesleki Eğitim Faaliyetleri ile Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi  (MEYBEM) hizmetleri, Bilişim sektörünün sanayici statüsüne sokulması, Sigortacıların KOSGEB kapsamına alınması, otomotiv sektöründe teşvikler ve devletin yatırıma % 49 destek olacağı, TRT payının kaldırılması, hafta sonu çalışma izninin kaldırılması, damga vergisi ve bir kısım harçların kaldırılması görüşülen diğer hususlar oldu.

15 Temmuz Demokrasi Nöbetimiz Devam Edecek!

Bir yıl önce gerçekleşen hain FETÖ darbe girişimine karşı, ilk andan itibaren hükümetimizin ve devletimizin yanında yer aldık. Demokrasi nöbetlerinde tüm camia olarak yer aldık. Bu hafta da yıl dönümünü yaşadığımız hain darbe girişimine karşı, gerçekleştirilecek programlarla demokrasi nöbetimizi tutmaya İnşallah devam edeceğiz. Kurumlar olarak basınımızın karşısına çıkacağız ve düzenlenecek programlarda yer alacağız. Hepinizi demokrasimize, ülkemize en önde sahip çıkmaya çağırıyorum.” dedi.

Ekonomimize ve Demokrasimize Sahip Çıkmalıyız.

Toplantıya katılan Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu, “Orhangazi TSO olarak katıldığımız Marmara Trakya Bölge Toplantısı oldukça verimli geçti. Oda ve borsalar olarak üyelerimiz için gerçekleştirdiğimiz çalışmaların sonuçlarının ekonomimize yansımalarını görme imkânı bulduk. Ekonomik gelişmeleri daha fazla hissetmek için hepimiz yapacağımız yatırımlarımızla geliştireceğimiz ticari faaliyetlerimizle ekonomimize sahip çıkmalıyız.

Ayrıca TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu’ nun Demokrasimizin, Ülkemizin Korunması ve şehitlerimizin anısına düzenlenecek Demokrasi nöbetleri için yaptığı çağrıya yürekten katılıyor ve bizlerde ilçemizde gerçekleştirilecek programlara tüm üyelerimizi katılmaya davet ediyorum” Dedi.

Toplantının son bölümünde, bölgeleriyle ilgili değişik konularda görüşmek isteyen Oda Borsa Başkanları, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu ile bire bir görüşmeler gerçekleştirdi. Pazar günü gündüz başlayan toplantılar akşamı saat 21:00 a kadar devam etti.